Így nyaralj gyerekkel! Ezek ám a tuti családbarát helyek

2019. április 12. 15:37 - Szállásvadász

Gőzerővel szervezed a nyaralást, csak még nem tudod, hol foglalj egy igazán jó családbarát helyet? Van néhány ötletünk.blog-nyito-01.jpg

3 dolog, amit a családbarát helyekről érdemes tudnod

Bajban vagy, mert nem tudod, hol várnak tárt karokkal gyerekestül? A válaszunk: országszerte igencsak sok helyen. Ám mielőtt foglalnál, fontos tudnod, mitől is családbarát egy hely.

  • Attól például, hogy ezekben a hotelekben a gyermekek is találnak maguknak való szórakozási lehetőséget – van például játszóterük vagy éppen külön medencéjük, pancsolójuk.
  • A családbarát szálloda onnan is megismerszik, hogy amíg a hotelekben általában 4, addig a családbarát szállodákban 6-7 éves korukig „ingyenesek” a gyermekek. Az a hely, ami ezt a korhatárt még 12 éves korra is emeli, nagyon is családbarát.
  • Családbarátnak számít az a szálláshely is, amely például 6 éves korig ingyenes, vagy éppen a 6-12 év közöttieknek 60 százalék kedvezményt biztosít. Érdemes szemfülesnek lenned, hiszen van olyan szálloda is, amely az első gyermekre igencsak szép kedvezményt ad.

Segítünk a választásban

Kalandozás 4000 hektáron

A barlangjairól és vizeiről ismert Tapolca szívének wellness szállodája, a Hunguest Hotel Pelion nem csupán etetőszékeket, gyerekétkészleteket és dínófalatkákat felsorakoztatva nevezi magát gyermek- és családbarát szállodának. Náluk ugyanis a „barátság” már a szabadban elkezdődik: a 4000 hektáron elterülő hotel hatalmas játszótérrel – közepén egy kalózhajóval, mini golf pályával, bmx bringapályával, nyári szezonban az égbe magasodó vízi csúszdákkal egy pillanat alatt hatalmába keríti a kicsiket és nagyokat. Sportból sincs hiány sem kint, sem bent: lehet focizni, teniszezni, röplabdázni vagy akár egy jót squasholni is. Ha az időjárás épp nem kegyes az élményekre vágyó családokkal, akkor marad a fedett kalandozás. A szálloda Pinocchio Kids Klubja szakképzett óvónőkkel, kész animátor csapattal várja a csemetéket.

Egy hely, ahol a vendég a király

A Mecsek lábánál, hívogató völgyekkel szabdalt, dimbes-dombos, varázslatos vidéken, egy több mint 14 hektáros, ősfákkal övezett területen található a bikali Puchner Kastélyszálló. Itt van minden, ami egy kisgyermek gondozásához szükséges – eszközök, szakképzett személyzet, a reggelinél és a vacsoránál biztosított gyerekjátszó és felügyelet, gyerekmedence, valamint a kastélypark és az Élménybirtok játszótere. A birtokon a kislányok királylánynak képzelhetik magukat, ahol gyönyörű környezetben, felújított, mesebeli kastély és palota áll. A fiúk a több mint 14 hektáros, ősfákkal övezett területen hamar felfedezhetik a kalandparkot. Az Élménybirtok főterén gyerek és felnőtt egyaránt játszhat, lovagi páncélba bújhat, íjászkodhat és fotózkodhat a harcászati eszközökkel. A kifejezetten gyerekeknek, családoknak vagy pároknak szóló programok havonta változnak.

 

Családdal a Balatonon

Hotel Família a Balaton déli partjának közepén, Balatonboglár és Balatonlelle határán, közvetlenül a vízparton vár. A pihenésre vágyóknak és a napfürdőzés szerelmeseinek is igazi paradicsom. A kerti játékok az egész családot lázba hozzák, a hotel saját strandjának gyorsan felmelegedő, sekély vízében pedig a kisgyermekek is szabadon fürdőzhetnek. Lehet tollasozni, biliárdozni, csocsózni, de van ping-pong, lengőteke is szolgálja a családok kényelmét. Aztán ott a balatonlellei Napfény Strand is, amely élményfürdőjében három medence, egy óriás hullámcsúszda és egy szauna-ház is működik. Ha már ott vagy a családdal, akkor mindenképpen érdemes elmenni a boglári Urányi János Sport és Szabadidő központba és a Várdomb Kaland és Szabadidőparkba is.

 

 

A magyar tenger partján

Balatonalmádiban, közvetlenül a Balaton partján, egy 2 hektáros parkban, a balatoni kerékpárút mellett fekszik a Nereus Park Hotel. A saját stranddal, zárt parkolóval és vitorláskikötővel rendelkező, családias hangulatú szálláshelyen ingyen használható a gyermek-fürdőmedence, a játszótér, a homokozó, a mászókák, a lengőteke, a ping-pong, a sportpályák és a naptetős padok. Jobb helyen nem is lehetne: a szálloda gondozott parkja és a Balaton közelsége csábítja a szabadtéri ügyességi feladatok vagy sportprogramok szerelmeseit is. Nyári estéken, legyen az egy családi vacsora vagy egy baráti kerti parti, ott a grillező- és szalonnasütő hely, a jó kis versenyekhez, házi bajnokságokhoz pedig a billiárd- és az asztali foci. Nem árt, ha tudod: a családi napok programjait egyéni igények alapján állítják össze.

Kolping Hotel Spa & Family Resort

Az ország első családbarát szállodájaként lett ismert és elismert, ugyanis különleges családi apartmanok és bababarát kiegészítők várják a vendégeket.

A kétágyas szobák olyan családoknak is kényelmesek, akik babájukkal vagy kisgyermekükkel egy szobában szeretnék tölteni pihenésüket. A családi lakosztályokban a szülőket meghitt háló, a gyerekeket pedig valódi színes gyerekszoba várja. A praktikus fürdő az egész családnak kényelmes, a minikonyhában pedig a nap 24 órájában bébiételt melegíthetnek. A vidéki nyaralás hangulatát idéző bioházak vályogtégla falakkal, nádtetővel rendelkeznek, díszük a kemence, a fa lépcső és az emeleti fapadozat. Három háló-, és két fürdőszobával rendelkeznek, így ideális választás baráti társaságoknak, nagy- vagy akár többgenerációs családoknak is.

A szálloda a kikapcsolódásról is gondoskodik a gyerekek és a felnőttek részére egyaránt. A szabadban tekerős gokart, kalandjátszótér, kötélpálya és trambulin várja a kicsiket, melyeket Bobóország játékbirodalma és az élményfürdő izgalmas programokkal egészít ki.

Velence Resort & Spa

A legkisebb vendégekre és szüleikre is gondolnak a Velencei-tó partján. Összenyitható, családi szobák és lakosztályok maximális kényelmet biztosítanak, így a szülőknek is jut néhány perc egymásra, nyugodt kikapcsolódásra. Számos szobai baba- és gyermek bekészítést ingyen biztosítanak, bizonyos eszközök esetén pedig bérlésre van lehetőség.

A különböző korosztályoknak megfelelően több játszóházzal várják a gyermekeket. A játékszigeten gyermek felügyelet is biztosított 3 éves kortól. Saját animátor csapatuk egész napos animációs programokat tart az év 365 napján, folyton megújuló tematikákkal. Kabaláikkal, Ele-Fülöppel és Ele-Fannival, a két kis elefánttal is naponta találkozhatnak a vendégek, a 3 év alatti gyermekek számára pedig Ringató foglalkozásokat tartanak térítésmentesen.

Külön gyermek büfé várja a gyerekeket vacsoránál, a legkisebbeknek bébiételekkel.

3.600 négyzetméteres élményfürdőben bébi pancsoló, valamint külön gyermekmedence is megtalálható. A kisebbek kitűnően érezhetik magukat a 3 szintes Dzsungel játszóházban, a nagyobb gyermekek szervezett aktív és sport programokon, SPActivity arénában, a kétszintes élményfürdő medencéiben, valamint a strandon tombolhatják ki magukat.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vadaszlesen.blog.hu/api/trackback/id/tr7014759634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása