Az élet fejjel lefelé - Fordított ház, Hajdúszoboszló

2020. július 09. 10:20 - dolliroll

2019. tavaszától Siófok mellett már Hajdúszoboszlón is látogatható ez az igazi különlegesség, a Fordított ház, ami gyorsan népszerű látványosság lett, és egyesek szerint szédítő élmény. A ház elemeit 2019 májusának elején szállították Magyarországra, az összeszerelés és a ház felépítése körülbelül 4 hetet vett igénybe. 
hajduszoboszlo-forditott-haz_2.jpg

Az ötletgazda a lengyel származású vállalkozó, Daniel Czaipiewski. Az első fordított házat Symbark-ban állította fel 2010-ben, ezen kívül Lengyelországban még Zakopane-ban is megépítettek egyet, valamint Ausztriában Terfensben, Németországban Sankt Englmarban, Magyarországban pedig Siófokon található fordított ház.


Szó szerint szédítő az élmény

A Fordított házban enyhébb gravitációs hatás is érzékelhető, hiszen minden a feje tetejére van állítva, ezért az egyensúlyérzéket igénybe veszi és egy enyhe szédülést is okozhat.
Könnyű elbizonytalanodni, hogy pontosan "merre is van az arra", hiszen a tetőn álló ház bejárata egyenesen a tetőtérbe vezet, ahol egy háló- és egy gyermek játszószoba található, de ha a csigalépcsőn felmegyünk (vagy le, nézőpont kérdése), akkor a földszintre jutunk. Itt egy előszoba, étkező, nappali és konyha is helyet kapott. 

Cím: 4200 Hajdúszoboszló, Gábor Áron utca 53.
Belépők
Felnőtt: 1 300 Ft
12 év alatti gyermek: 1 100 Ft
3 év alatti gyermek: ingyenes

Hajdúszoboszlói szállások >> 

 

teged_is_varunk_a_szallast_vadaszok_csoportjaban_1.jpg

Balatoni nyaralás >> vízparti szállásoktól a saját strandos szállodákig 
Ajánlatok előrefizetés nélkül >>
Toplistás szállások kültéri medencével >>

Belföldi nyaralás >>

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vadaszlesen.blog.hu/api/trackback/id/tr315991250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása