5+1 dolog, amit érdemes tudnod Siófokról

2018. július 20. 11:03 - Szállásvadász

Noha valószínűleg már többször is süttetted a hasad Siófokon, akadhat néhány dolog, amit talán nem tudtál e Balaton-parti városról. Például a következő igencsak izgalmas, érdekes 5+1 tényt.siofoki_nagystrand.jpg

 

  1. Siófok környékén már a rómaiak korában is laktak, mi több, itt vezetett a Sopianaeból Triccianán keresztül Arrabonába – vagyis a Pécstől Ságváron át Győrig – vezető útvonal.
  2. Az 1055-ös tihanyi alapítólevélben Fukként említették Siófokot, de mint falunév, először 1137-ben szerepel írásban az adózó települések között. Mai neve 1790 óta ismeretes.
  3. Siófok kikötőjében 1864-ben kezdődött meg a rendszeres hajóforgalom a lapátkerekes Kisfaludy gőzös fogadásával. Ez év szeptemberében indult el az első balatoni utasszállítás is.
  4. A balatoni város egyik jelképévé vált, 1912-ben épült víztoronynak a 70-es évekig volt szerepe a vízellátásban. A 45 méter magas épület kilátó szintjére most két panorámalifttel lehet feljutni, ahol egy bár, egy kávézó, egy élményközpont, valamint egy teljes egészében körbejárható, nyitott kilátó rész várja a Siófokra kíváncsi utazókat.
  5. A Petőfi sétány mentén húzódó, több mint 8 hektárnyi területű Nagystrand nemcsak a Balaton, hanem Magyarország egyik legnagyobb és leglátogatottabb strandja is.

 

+1 A július 1-től augusztus 26-ig pörgő, 50 méter magas, magyar készítésű siófoki óriáskerék 30 gondolás és 180 fő befogadására alkalmas. A kerékről megcsodálhatod többek között a Tihanyi Apátságot, a Balaton-felvidéket, a Somogyi-dombságot, a Badacsonyt, de láthatod szinte az egész Balatont.

Siófok honlapján még több érdekes és hasznos információt találsz a városról.

Íme, 2 szuper hely, ahol pihenhetsz!

  • Siófok Aranypartján, a festői szépségű Balatontól csupán 100 méterre helyezkedik el a Green Garden Hotel, amely családoknak, kirándulóknak vagy a wellnessezés szerelmeseinek is kitűnő választás. A 3 épületből álló szálláshely 27 szobájának többsége kertkapcsolatos kis terasszal vagy erkéllyel. Mi több, baráti társaságoknak vagy családoknak a telken még egy külön, hatszobás kis ház is áll. A Green Garden Hotel tipikusan egy olyan hely, ahol kicsik és nagyok is jól érezhetik magukat, hiszen a szálláshelynek a társalgószobán és a többi közösségi helyiségen kívül van játszósarka, könyvtára, biliárdja, csocsója, egy fantasztikus játszótere és tűzrakóhelye is. A hotel ráadásul nemcsak a magyar tengerhez, hanem Siófokon tényleg mindenhez közel van: a város központjába például néhány perc alatt besétálhatsz, és a Galerius Élményfürdő is csak 400 méterre van.greengardenhotel.jpg

 

  • Ha igazán csendes, mégis központi szálláshelyet keresel, akkor ne is gondolkodj tovább, irány a Hotel Yacht Wellness&Business Siófok! A szálloda a vitorláskikötőben, közvetlenül a vízparton található, a városközponttól mindössze 10 perc sétára.70 modern szobája igen barátságos, mi több, köztük találhatsz padlószőnyeg nélküli, antiallergén szobákat is. És ez még mind semmi: jókat ehetsz-ihatsz az egész évben nyitva tartó a’la carte éttermében és bárjában, valamint tetőtől talpig lelazulhatsz a szálloda panorámás wellness részlegében. A pihenésedről többek között egy 25 méteres úszómedence, gyermekpancsoló, pezsgőfürdők, szaunák, sószoba, pihenősziget és a különféle masszázsok gondoskodnak, ráadásul nyáron a fürdőház 200 négyzetméteres tetőteraszán napozóágyak, függőszékek, valamint szabadtéri masszázspavilonok is várnak.yacht01.jpg

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vadaszlesen.blog.hu/api/trackback/id/tr4514124703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BucketWorld · bucketworld.blog.hu 2018.07.22. 00:18:51

Eléggé nyugatias kisváros lett, az árak is ezt tükrözik.
süti beállítások módosítása