Így várjuk az ünnepet – adventi vásárok Budapesten és környékén

2019. november 21. 15:09 - Szállásvadász

Már te is érzed a szívet melengető mézeskalács- és az ünnepre hangoló forralt bor illatát? Most már aztán tényleg nem kell sokat várnod az adventi forgatagra, hamarosan kitelepülnek ugyanis országszerte a karácsonyváró finomságokat kínáló standok, valamint az angyalkák és csengettyűk a vásári asztalokra. Ünnepi körképünkben budapesti és főváros környéki adventi helyszíneket ajánlunk.shutterstock_714423586.jpg

Vörösmarty tér, Budapest

Naná, hogy idén sem telhet el úgy az advent, hogy a Vörösmarty téren ne csillogna minden ünnepi díszben! Az Európa 10 legszebb vására között jegyzett Vörösmarty téri Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásáron idén is magas minőségű termékekkel, színvonalas kulturális- és gyerekprogramokkal várnak. Mint azt már megszokhattad, megannyi hagyományos és újragondolt, modernebb formába öntött ipar- és népművészeti díszekkel, ékszerekkel, csecsebecsékkel és ajándékokkal találkozhatsz. A november 9. óta nyitva tartó vásáron a hazai vásári konyha választékát helyi, válogatott alapanyagokból készült ízletes ételkülönlegességek, kézműves édességek és italok egészítik ki. Lesznek bőven gasztrobemutatók, kóstolók, finom ünnepi sütik, no és bor, nem csak forrón.shutterstock_529395055.jpg

A fesztivál részleteit ITT találod.

Budapesti szállásainkat pedig ITT találod.

Szent István tér, Budapest

November 22-én kezdődik és 2020. január 1-jéig tart az adventi csoda a budapesti Szent István téren, ahol idén is valóra válnak az álmok. A Szent István bazilikánál is rengeteg izgalmas program vár, ami közül csak egy a jégen csúszkálás a téren felállított jégpályán. Lesz ott is, mi szem-szájnak ingere, jó illatú forralt bor, puncs és finom vásári falatok, fényfestés, no meg ezernyi kirakodó, aki portékái közül akár a szeretteidnek szánt karácsonyi ajándékaid is összeválogathatod.

Bővebb információért kattints IDE!

Budapesti szállásainkat pedig ITT találod.

Jókai tér, Budapest

Kétéves visszatérés és egyéves kihagyás után idén újra lesz hangulatos, hamisítatlan, muzsikás, gyertyafényes és barátságos Terézvárosi Advent, ami tényleg nem hiányozhat a budapesti vásárok közül. Az Oktogon szomszédságában található, Jókai téri, csillogó, ünnepváró esemény jól illeszkedik a Pesti Broadway hangulatához és a Belváros hagyományos adventi helyszíneihez, mégis jól elkülönül és el is tér a többi vásártól. November 29-től azonban itt sem lesz hiány a kézműves szépségekből és a különleges ízekből, érdemes tehát itt is beleszippantani a karácsonyvárás illatos levegőjébe.

terezvaros.jpg

A programokról tudj meg többet ITT! 

Budapesti szállásainkat pedig ITT találod.

Városháza park, Budapest

Már el sem tudnád képzelni szürkén a Városháza parkot adventkor? Nem is kell, hiszen a budapestiek nagy örömére, immár hetedik alkalommal, november 29. és december 29. között rendezi meg a Szabad Tér Színház az Advent Budapesten téli fesztivál és karácsonyi vásárt. Az ünneplőbe öltöztetett, csillogó-villogó park színes forgataggal, finom hideg és meleg ételekkel és italokkal, családias programokkal és megannyi vásári csecsebecsével várja az érdeklődőket.

varoshaza-ter.jpg

A fesztivál részleteit ITT találod.

Budapesti szállásainkat pedig ITT találod.

Hegyvidéki karácsonyi vásár, Budapest

Idén is megnyitja kapuit a Hegyvidék karácsonyi vására a Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal előtt és mellett kialakított közösségi téren, a Böszörményi út, a polgármesteri hivatal és a Kiss János altábornagy utca által határolt területen. November 30-tól egész napos nyitva tartással magyar iparművészek és kézművesek kínálják majd szebbnél szebb termékeiket, többek között ruhákat, kiegészítőket, ékszereket, kerámiákat, játékokat és dizájn tárgyakat. Ezek mellett finom falatok és kortyolnivalók is lesznek, no meg sok-sok ingyenes program. Hétköznapokon, kedden és csütörtökön délután zeneiskolások, oktatási és nevelési intézmények tanulói, kórusok és színjátszók mutatkoznak be, hétvégente pedig bábszínházi előadásokkal, mesékkel, gyerekkoncertekkel, kézműves foglalkozással és betlehemes játékokkal várják a kicsiket és nagyokat, ám kétségtelen, hogy a legnagyobb attrakció idén is a helyszínre ellátogató Mikulás lesz.

hegyvidek.jpg

A fesztivál programját ITT találod.

Budapesti szállásainkat pedig ITT találod.

Advent a Gasztrosétányon, Etyek

Ha a fővároson kívül, attól mégsem annyira messze keresel egy jó kis adventi programot, akkor ajánljuk figyelmedbe a november 30-i etyeki adventet. A karácsonyvárás jegyében ugyanis e napon, délelőtt 10 órától nyitott pincékkel várja vendégeit a Gasztrosétány. Természetesen lesz itt az ekkor elmaradhatatlan adventi kézműves vásár, ám a helyiek fenséges ételekkel és tüzes italokkal is készülnek. Hangolódj a karácsonyra ropogós pulykasülttel és szédítően finom bejglivel, majd öblítsd le egy zamatos borral!

etyek.jpg

További infókat ITT találsz az eseményről.

Advent, Dunakeszi

A karácsonyi várakozáshoz Dunakeszin is hozzátartozik a Fő téri adventi vásár, ahol ismét lesz korcsolyapálya. A november 29. és december 22. között nyitva tartó ünnepi forgatagban ínycsiklandó ételekkel, ízletes forró és kevésbé meleg italokkal, valamint megannyi különleges koncerttel várnak gyermeket és felnőttet. A fellépők között olyan előadókkal találkozhatsz, mint Auth Csilla, Polyák Lilla vagy a gyerekkori kedvenceink, Eszményi Viktória és Heilig Gábor, valamint Szandi.

dunakeszi.jpg

A részletekért kattints IDE!

Adventi vásár, Vác

Vácott is nagy az izgalom már, hiszen november 30-án a város főterén is kigyúlnak az ünnepi fények. A már hagyományos adventi vásáron a sok-sok finom falat és ital mellett lesz újra jégpálya, ember nagyságú alakokból készült betlehem és egy igazán különleges adventi koszorú. Az ünnepváró forgatag ezernyi ingyenes programmal várja a kicsiket és nagyokat, mi több, sok-sok műsorral is készülnek. December 1-jén lesz például Mikulásfutás is és persze a gyerekek nagy örömére az igazi nagyszakállú is ellátogat a helyszínre, mi több, ajándékot is oszt. Az ünnepi „mulatság” egészen év végéig tart, az rendezvényt egy szilveszteri utcabál zárja majd december 31-én.

vac.jpg

További programokért kattints IDE!

Váci szállások ITT.

Advent, Cegléd

Cegléden is felcsillannak az ünnep fények, a főteret megtölti a karácsony édes illata – advent idejére csillogó díszbe öltözik a Szabadság tér. Az eseményre megannyi könnyűzenei koncerttel, adventi hangverseny-sorozattal, családi és gyermekprogramokkal, káprázatos karácsonyi vásárral, no és egy szabadtéri jégpályával várják az ünnepváró csemetéket és felnőtteket. Az adventi rendezvény november 29-én kezdődik és kerek egy hónapon át, december 29-ig várja az érdeklődőket.

cegled.jpg

A részleteket ITT találod.

Ceglédi szállások pedig IDE kattintva.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vadaszlesen.blog.hu/api/trackback/id/tr2415317794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása