5 cuki hely Magyarországon, ahol állatokat simogathatsz

2019. augusztus 09. 10:49 - Szállásvadász

Benne vagy egy sétában a természetben? És az tetszene, ha a kiránduláson testközelből láthatnád kedvenc állataid, amiket akár meg is simogathatsz? Bármerre is indulsz Magyarországon, százával találkozhatsz kedves kis állatsimogatókkal, ahol érdemes akár egy jó hosszú napot is eltölteni. Most 5 helyet közülük mi is bemutatunk.allatsimogato-fenyvespuszta-850x340px.jpg

 Fenyvespuszta, Balatonmagyaród

A családi vállalkozásként működő balatonmagyaródi Fenyvespusztán található állatsimogatóban kicsik és nagyok testközelből ismerkedhetnek meg azokkal a háziállatokkal, amik régen szinte minden falusi udvarban ott voltak. Fenyvespuszta kedves lakói, a barátságos kis szamarak, a bárányok, a malackák és a kecskegidák alig várják, hogy megsimogasd őket. Sőt, az ott élő bivalyok olyan jámborak, hogy hagyják magukat megsimogatni, mi több, imádják, ha a szarvuk tövét vagy a fülük mögött vakargatod őket.

További információkért kattints IDE!

fenyvespuszta.jpg

 

Szarvasfarm, Bőszénfa

Ha szereted az állatokat és érdeklődsz a természet, valamint az élővilág érdekességei iránt, akkor mindenképpen érdemes ellátogatnod a bőszénfai Szarvasfarmra. Ha hiszed, ha nem, itt van lehetőséged szelíd szarvasokat simogatni, a dámszarvasokat, a vaddisznókat, az őzeket és a muflonokat pedig egészen közelről – akár lovaskocsiról – is megfigyelheted és etetheted, de megismerkedhetsz az őshonos háziállatfajainkkal is.

A helyről többet megtudhatsz ITT.

szarvasfarm.jpg

 

Bella Állatpark, Siófok

Az egyik balatoni főváros, Siófok központjától mindössze 5 kilométerre található a Bella Állatpark, ahol felfedezheted a szelíd állatok csodálatos világát és találkozhatsz a kedvenceiddel is. Az állatsimogatóban tevék, lovak, zebuk, dámszarvasok, alpakák, lámák, kenguruk, szurikáták, mini-pónik, szamarak, ormányos medvék, macskafélék, törpe kecskék és birkák, pávák, struccok, emuk, díszmadarak, papagájok, nyulak és még igen sok háziállat vár. 

Bővebb információt ITT találsz a helyről.

bellapuszta.jpg

 

Füzesgyarmati Állatpark és Vadfarm

Családias környezetben élnek, így sok állat igen szelíd az 5000 négyzetméteres, Békés megye északi részén található Füzesgyarmati Állatpark és Vadfarmon is. Szakvezetővel az egész parkot végigsétálhatod, állatokat simogathatsz, sőt, ha érdekel egy etetés vagy fejés, akár annak is a részese lehetsz. Füzesgyarmaton sok-sok állatfajjal, köztük hüllőkkel, madarakkal, halakkal, vadon élő állatokkal és kedves kis emlősökkel is megismerkedhetsz.

További infókat ITT találsz.fuzesgyarmatallatpark.jpg

 

Szamárfarm, Kiskunmajsa

Egy igazán kedves kis helyet találsz Kiskunmajsa határában is, ami harminc csacsi otthona. A népes kis állományban ugyanúgy van szürke, mint fekete, de különlegességként találkozhatsz itt hófehér, kék szemű, magyar barokk szamárral is. A csacsikon kívül azonban más, hagyományos tanyai élethez köthető állatokat is láthatsz: egy karnyújtásnyira mekegnek tőled a kecskék, egy gondolatnyira állnak tőled a rackabirkák és a cigálya juh, no és a tanyáról természetesen a változatos fajtájú baromfik népes hada sem hiányozhat.

Tudj meg többet ITT!

szamarfarm.jpg

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vadaszlesen.blog.hu/api/trackback/id/tr8215002104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása