Csapjunk bele az őszbe! Mutatjuk, milyen programok várnak októberben

2018. október 13. 10:41 - Szállásvadász

Ha imádod a színes-szagos, mozgalmas ünnepeket, akkor az ősz igazán kedvez most neked. Országszerte megannyi különleges fesztivál vár, amelyek közül most mutatunk is néhány igazán izgalmasnak ígérkezőt.fall-festival-600.jpg

Irány Velem!

Október 13-14-én, vagyis ezen a hétvégén minden a Kőszegi-hegység legjellegzetesebb növényéről, a szelídgesztenyéről szólj majd Velemen. A falu főutcáján, a Rákóczi utcában megadják a módját az ünneplésnek: ínycsiklandó falatokkal, tánccal, sztárokkal, jó sok zenével, vásárral és fergeteges hangulattal várják az érdeklődőket.

A fesztivál programjairól bővebben itt olvashatsz.

velemi_gesztenyenapok_leporello_2018_2-2.jpg

 

Kolbászünnep Békéscsabán

Egészen hihetetlen: október 19-én 22. alkalommal nyitja meg kapuit a Csabai Kolbászfesztivál, amelyre idén százezer embert várnak! Légy te közülük az egyik, meglátod, nem fogod megbánni! Magyarország legnagyobb gasztrokulturális rendezvényén olyan fenséges falatokat kóstolhatsz, mint sehol máshol, és persze emellett rengeteg program is vár: kolbásztöltő-versenyek, disznótorok és sok-sok koncert. Ugye, nem kérdés, hogy ott-e a helyed a békéscsabai sportcsarnokban a négynapos sokadalmon?

További információkért kattints ide!

csabai-kolbi.png

 

Csipkebogyós nap

Szeretni fogod október 21-ét, pláne, ha azt Szarvaskőn töltöd, a Heves megyei településen ugyanis ez a nap a csipkebogyóé lesz. A csipkebogyó fesztiválon a helyi hagyományok szerint készül majd a csipkelekvár és természetesen kortyolhatsz is igazán különleges csipketeát és forralt bort is. De lesznek még szórakoztató programok, egész napos kézműves bemutatók, falukerülő túrák, játszóház és persze kistermelők, valamint népművészeti termékek vására is.

A részleteket itt találod!

csipke_2018.jpg

 

Ahol a kürtőskalács a főszereplő

Kürtőskalács: család, móka, kacagás – ez az idei szlogenje a Kürtőskalács Fesztiválnak, amelynek a budai Gesztenyés-kert ad otthont. Az október 12-14. közötti fesztiválon természetesen a legújabb hungarikumé lesz a főszerep, de annyi program is lesz, hogy két harapás között senki sem unatkozhat. Családosok, gyerekek és fiatalok is megtalálják a maguknak valót, legyen az akár a kézműves foglalkozás, amely mellett idén mini vidámpark is üzemel, akár közösségi, jótékonysági kürtőskalácssütés, kézműves vásár vagy éppen fergeteges koncertek.

Ide kattintva megismerheted a programokat.

kurtoskalacs1.jpg

 

Hal, Balaton, bor

Ha ősz, akkor is irány a Balaton! Legalábbis a Szigligeti Süllőfesztiválon mindenképpen ott a helyed, és nem csak akkor, ha szereted a halat. Az ünnepen ugyanis úgy csodálhatod meg a magyar tenger őszi hangulatát, hogy közben fenséges halételeket, helyi ételkülönlegességeket és különleges balatoni borokat kóstolsz. Természetesen innen sem hiányozhatnak a fesztiváli „kellékek”, úgymint a kézműves vásár, zene, tánc és megannyi gyerekprogram.

A fesztiválról bővebben itt tudhatsz meg többet.

sullo.jpg

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vadaszlesen.blog.hu/api/trackback/id/tr614298887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása