A nappali mint tornaterem - otthoni edzés tippek világjárvány idejére

2020. április 03. 15:37 - Szállásvadász

A járvány alatt igyekszünk mindent megtenni, hogy biztonságban legyünk mi is, szeretteink is és mások is. De vajon mennyit foglalkozunk magunkkal, a testünkkel? Valószínűleg már az is eredmény, ha sokszor nem pizsamában vagyunk egész nap, de lássuk be, ennél többre lenne szükség. Nézzünk néhány otthon is remekül alkalmazható edzésmódot arra, hogy fittek maradjunk. Annál is inkább, mert remélhetőleg nyáron kell majd a beach body. Írásunkban csak olyan eszközöket használunk, amik (remélhetőleg) minden háztartásban megtalálhatók.
0b0a7756.jpg

Kezdjük meg az előkészületeket! Pakoljuk el a felhalmozódott, szétdobált játékokat, holmikat, pizzásdobozokat az útból és nyissunk ablakot! A friss tavaszi levegő ösztönzőleg hat majd és szükségünk is van már rá, mert rég szellőztettünk.
open-window.jpg
Így már van helyünk a mozgáshoz. Alapvetően mindig kezdjünk bemelegítéssel, hogy az előkészített hely ne arra legyen csak jó, hogy fájdalmunkban fetrengjünk rajta, hanem hatékony módon töltsük el az időnket.


Súlyzózás

Mivel mindenki bespájzolt lisztből, cukorból és hasonló kilós szárazáruból, ezért erre a célra kifejlesztett súlyzó nélkül is találunk elég nehezéket, amit emelgethetünk majd. Tegyük zacskóba és máris emelhetjük. Fogjuk meg kézben, csak az ujjakkal, tenyérrel lefelé és máris erősíthetjük ujjainkat és alkarunkat!
PRO TIPP: szigetelőszalaggal ragasszunk a hátunkra megfelelő mennyiséget és kezdhetjük a fekvőtámaszt, felülést.
physiotherapy-595529_1920.jpg

TV kicsit másképp
A televízió nem csak a sorozatok bepótlására jó egy világjárvány alatt. Használj appokat, videókat, oszd meg telefonod képernyőjét és sportolj, ugrálj a TV előtt! Lehet, hogy a szomszéd furán néz majd ránk az ablakon keresztül, hiszen ő sosem szokott ugrálni a híradó alatt, de ez ne szegje kedvünket! Bátran használjuk a 21. század lehetőségeit (és utána/alatta szellőztessünk)!
PRO TIPP: álljunk olyan messze a készüléktől, hogy lábemelésnél ne rúgjunk bele!
laptop_workout.jpg

Hidratálás
A fent említett edzésmódokhoz is felhasználható az ásványvíz, szomjoltás céljából, de a liszthez hasonlóan használható súlyzóként is. Közben ráadásul ihatunk is belőle, amitől az idő előrehaladtával úgy fogjuk érezni, hogy sokkal erősebbek vagyunk, pedig csak egy üres palackot emelgetünk. De ez nem baj, mert az önbizalom fejlesztése is fontos dolog.
PRO TIPP: mindig ügyeljünk rá, hogy melyik súlyzót „kóstoljuk meg”, inkább a vizet mint a lisztet.
clear-disposable-bottle-on-black-surface-1000084.jpg

2in1
Mivel régóta otthon vagyunk, itt az ideje takarítani. Önmagában ez még nem izgalmas, viszont ha a vállunkra vesszük a seprűt és derékból forgunk jobbra-balra, vagy éppen guggolunk párszázat, máris átértékeljük a takarítás szépségeit. És ha az edzéssel megvagyunk, neki is állhatunk végre rendet rakni, az edzés véget ért.

Ez az írás természetesen kicsit kisarkította az otthoni edzés lehetőségeit, de a cél az volt, hogy mi is hangot adjunk annak, mennyire fontosnak tartjuk, hogy a hosszú otthonlét alatt is megőrizzük egészségünket, hiszen így ellenállóbbakká válunk akár a koronavírus, akár más nyavalyákkal szemben.

#maradjotthon #mozogjotthon #diyedzés

0b0a7749.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vadaszlesen.blog.hu/api/trackback/id/tr9315587744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása