Eszem-iszom, dínom-dánom – tele a november izgalmas programokkal!

2019. november 07. 09:32 - Szállásvadász

Ide nekünk a hideget, pláne, ha testet-lelket melengető programokat ígér a november! Az utolsó őszi hónapban sem lesz időd unatkozni, telis-tele az ország ugyanis izgalmas eseményekkel. Már mutatjuk is!shutterstock_1303583446-nyito.jpg

Libadalom, Siófok

Ha november, akkor liba – jól tudják ezt Siófokon is, ahol minden e kecses szárnyasokról szól majd november 15-17-i hétvégén! A Balaton fővárosának Fő terén ezernyi libás falatot kóstolhatsz, és persze ezúttal sem maradhat el a finomságok ízletes kísérője, a magyar pálinka és az újbor. A tavaly debütált fesztiválon a gasztronómiai élmények mellett izgalmas családi programokkal, szuper koncertekkel, bemutatókkal és színes kulturális eseményekkel várnak.

A fesztivál részleteit ITT találod.

Siófoki szállásokat pedig ITT.libadalom.png

18. Tihanyi Gardália

Hallottál már a gardáról? A látott hal Tihany egyik nevezetessége, ami még a település címerére is rákerült. És miután évszázadok óta az ősz a szüret mellett a gardahalászat évszaka is a Balaton-felvidéken, ezt most jól meg is ünneplik a november 15-én kezdődő, háromnapos Garda Fesztiválon. A páratlan eseményen felelevenednek a régi halászati hagyományok, no és a különleges hal elkészítésének szokásai. A finomságok mellett természetesen lesz megannyi szórakoztató családi program, sok-sok zene és tánc, valamint izgalmas játékok és vásár.

Bővebb információért kattints IDE!

Szállások Tihanyban IDE kattintva.garda.jpg

Földtudományos forgatag, Budapest

Igazi izgalmakkal várnak november 9-10-én a Magyar Természettudományi Múzeumban, ahol tényleg lesz minden, ami tudományos. A földtudományos forgatagon ott a helye kicsiknek és nagyoknak is, hiszen mindenkit ezernyi csoda vár: interaktív programok, játszóház, utazó planetárium, geosütisütő verseny, no és sok-sok ásvány és kőzet. Az eseményen megismerkedhetsz többek között a Földet vizsgáló geofizikusok különleges eszközeivel, a szénhidrogén kutatás érdekessé­geivel, valamint az idei és a jövő év ősmaradványával és ásványával.

A programokról tudj meg többet ITT!forgatag_honlapra_kep3.png

9. Bócsai Böllértalálkozó

Ha idén semmiképp sem szeretnél kimaradni egy jó kis disznóvágásról és -torról, akkor neked bizony november 9-én Bócsán a helyed! A Bócsatoron a bölléreké, aztán az ügyes kezű szakácsoké és háziasszonyoké lesz a főszerep, akik bőszen kínálják majd a sült vért, töltik a hurkát és a kolbászt, főzik a töltött káposztát, sütögetik a pecsenyéjüket meg a töpörtyűt. Ezeket persze mind-mind te is megkóstolhatod, az itt felszedett pluszkilókat pedig még a helyszínen le is táncolhatod, hiszen jó kis zenekarok húzzák majd a talpalávalót.

A fesztivál részletes programját ITT találod.

Szálláshelyek Bócsa közelében ITT.bollertali.jpg

 

Szent Márton Újborfesztivál és Libator, Szentendre

Márton napja bizony fontos esemény volt, ekkor fejeződtek be ugyanis a mezőgazdasági munkák és ezen a napon zárult le a gazdasági év, ilyenkor pedig illik libát enni és újborral koccintani. A Szent Márton-napi hagyományoknak ezúttal te is részese lehetsz a Szentendrei Skanzenben: november 9-én begyújtják a kemencéket, a pattogó tűz mellett tollat fosztanak, mesét hallgatnak és sült finomságokat kóstolnak.

A részletekért kattints IDE!

Szentendrei szállásokat ITT találsz.skanzen_szentmartonujborfesztivaleslibator_2019.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vadaszlesen.blog.hu/api/trackback/id/tr2115292952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása