5 tipp, hogy az őszi szünetben se maradj programok nélkül

2019. szeptember 27. 12:34 - Szállásvadász

Alighogy vége a nyárnak, lassan elkezdődik a tanév első szünete. Idén a szünet előtti utolsó tanítási nap október 25., a szünet utáni első tanítási nap pedig november 4. lesz. Van tehát egy bő heted programozni, csak tudd eldönteni, melyiket is válaszd a sok közül. 5 tippel most mi is segítünk.oszi-szunet-nyito.jpg

 

Csipkebogyó Fesztivál, Szarvaskő

Rögtön a szünet első hétvégéjén, október 26-án rendezik meg Szarvaskőn a Csipkebogyó Fesztivált. A helyi hagyományoknak megfelelőn idén is elkészülnek a legjobb csipkelekvárok, de lesz csipketea, forralt bor, no meg sok ínycsiklandó finomság. A szervezők szórakoztató programokkal várják az érdeklődőket: lesznek egész napos kézműves bemutatók, falukerülő túrák, kistermelők és népművészeti vásárok és játszóház.

További infókért kattints IDE!csipkebogyo-fesztival-szarvasko.jpg

 SZUPER SZÁLLÁS AKCIÓK AZ ŐSZI SZÜNETBEN 

Ásványgyűjtő túra, Gyöngyöspata

A Mátra Ásványház rendszeresen szervez ásványgyűjtő túrákat, így az őszi szünetben is lesz alkalmad felvenni a túracipődet. Október 27-én Gyöngyöspatára hívják a természetkedvelő felnőtteket és gyerekeket, ahol kalcedon, jáspis, opál és gejzirit után kutathatnak hegyen és völgyön át.

Ráadásul a túra során gyűjtött ásványokat el is vágják az Ásványházban, ami után kiválaszthatod, mely szeleteket csiszolják meg neked.

Ha érdekel a program, tájékozódj ITT!matra-asvany.jpg

 

Geszti-feszti, Bükfürdő

Az őszi szünetben valószínűleg Bükfürdő lesz az ország egyik legédesebb helye, hiszen igazi gesztenyekavalkáddal várnak a Caramell Premium Resortban. A Geszti-Feszti idén október 28. és november 4. között 10 órától 18 óráig várja a gesztenyés nyalánkságok szerelmeseit és a kikapcsolódni vágyókat. Mert bizony lesz itt sült gesztenye ezerféle variációban, gesztenyeszív, gesztenyepüré, gesztenyés kifli és torta, no meg gesztenye rolád. Ha mindegyiket megkóstolnád, akkor neked bizony ott a helyed!

A rendezvényről további információt ITT találsz.geszti-feszti.jpg

 

Őszi Borparádé és Zalai Gasztroparty, Vonyarcvashegy

Az áprilisi 1. Borparádé és Zalai GasztroParty sikerén felbuzdulva újra visznek egy kis pezsgést a Balatonra a vonyarcvashegyi Zenit Hotellel azonos helyszínen lévő Festetics Helikon Taverna Borászati és Gasztronómia Kiállítótérben és Rendezvényközpontba. De hogy itt pontosan mire is számíthatsz október 26-án? Minden jóra: a kedvenc balatoni borászatok ínycsiklandó nedűire, újbor kóstolókra, bormustrára, zalai finomságokra, színes koncertekre és jókedvre.  

A rendezvényről tudj meg többet ITT!oszi-feeszti.jpg

 

Csabai Kolbászfesztivál, Békéscsaba

Szeretnéd tudni, milyen is a vidéki élet? Megismernéd, hogyan is élnek itt az emberek és miket esznek? Akkor ott a helyed a békéscsabai 23. Csabai Kolbászfesztiválon október 24-27. között! A négynapos rendezvényen lesz minden, mi szem-szájnak ingere: gyúrhatod, illatozhatod, kóstolhatod a legfinomabb húsokat, megnézheted, hogyan készülnek a fenséges kolbászok, no és drukkolhatsz a kedvenceidnek a töltöttkáposzta-főző versenyen. Ha mindez még nem volna elég, akkor tudd azt is, hogy a fesztiválon a fülednek is kedveznek, hiszen neves hazai előadók koncertjein csápolhatsz.

A fesztivál részletes programját ITT találod.csabai-kolbaszfesztival-2015-1-2-002.jpg

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vadaszlesen.blog.hu/api/trackback/id/tr2215174712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása