5 szüreti fesztivál, ahol nem marad üresen a poharad

2019. augusztus 23. 12:05 - Szállásvadász

Mielőtt elkezdenéd siratni a nyarat, gondolj arra, mennyi minden vár rád ősszel is! Itt van például a szüret, ami lazán lepipálhatja még a legmenőbb nyári programokat is. Mutatjuk, hova érdemes menned szeptemberben, íme!szuret-nyito02.jpg

Szüreti Napok, Tihany

Naná, hogy a Tihany-félsziget lakói és az arra kirándulók sem maradnak ki a szüreti mulatságokból! A szeptember 6-i hétvégén is remek zenés-kulturális különlegességekkel és gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket. A pénteki utcabállal kezdődő, vasárnap esti bállal záruló ingyenes rendezvényen bőségesen lesz program gyerekeknek, felnőtteknek, borivóknak és mustkedvelőknek is. Amit igazán élvezni fogsz, az a vasárnapi huszáros-csikós menet lesz, ami majd a tihanyi asszonykórussal és a rezesbandával együtt vonul végig a település utcáin.

További információkért kattints IDE!

A legjobb tihanyi szállásokat pedig ITT találod!tihany-szuret.jpg

 

Szüreti Csirkepaprikás-főző Fesztivál, Bóly

Idén 21. alkalommal rendezik meg a már hagyományos Szüreti Csirkepaprikás-főző Fesztivált Bólyon. Te tudtad, hogy a jó szüreti csirkepaprikást a bólyiak hosszú lével és úgynevezett kanalas galuskával készítik? Ha nem, hát, most megtudod, sőt, akár meg is ízlelheted! Mert ott azt mondják, igazi szüret nincs is jó paprikás csirke nélkül. Ezt pedig lekísérheted egy jó kis bólyi szőlőlével, amiből akár otthonra is vásárolhatsz a helyszínen.

A fesztiválról többet megtudhatsz ITT.boly-szuret.png

 

Badacsonyi Szüret, Badacsonytomaj

Szeretnéd tudni, hogyan készül a badacsonyi bor? Szívesen lennél részese az ország talán leghosszabb és legszínesebb szüreti felvonulásának? Akkor semmi kétség, hogy ott a helyed a Badacsonyi Szüreten szeptember 6-8-án! A borünnepen ezernyi finom falat, ízletes szőlőnedűk, no és sok-sok zene vár, neked csak a jókedved kell vinned. De azt még véletlenül se felejtsd otthon!

Bővebb információt ITT találsz a fesztiválról.

Badacsonyi szállásokért KATTINTS!szuret-badacsony.jpg

 

Soproni Szüreti Napok

Soproni borosgazdákkal együtt kortyolgathatod a szüret legfőbb italát a Soproni Szüreten. Az ugyancsak szeptember 6-án kezdődő ünnep hagyományosan a szüreti időszak kezdő eseménye és egyben a nyári turisztikai szezon búcsúztatása. A programok idei helyszíne ezúttal a Várkerület lesz, ahol az ízletes falatok és a jó borok mellett egymást érik majd a kulturális és zenei programok.

További infókat ITT találsz.

Hogy ne kelljen messzire menned borozás után >> SOPRONI SZÁLLÁSOK
szuret-sopron.jpg

 

Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál, Gyöngyös

Idén szeptember 13-15-e lesz a gyöngyösi Fő téri Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál napja. Mindenképpen érdemes ellátogatnod a rendezvényre, ahol megkóstolhatod a mátrai borvidék illatos, könnyed borait a pavilonsoron, no és megannyi szórakoztató, kulturális és folklór programon vehetsz részt. Lesz itt minden, ami csak egy fesztiválról nem hiányozhat: kézműves kirakodóvásár, népi iparművészeti vásár, gulyásfőző verseny és sok-sok szőlő meg bor.

Tudj meg többet ITT!

Gyöngyös környéki szállásainkat ITT találod.szuret-gyongyos.jpg

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vadaszlesen.blog.hu/api/trackback/id/tr8015021210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása