Hévíz, te gyönyörű!

2018. március 23. 16:21 - Szállásvadász

Noha kétségtelen, hogy Hévíz a melegvizes gyógytava miatt válhatott Magyarország egyik legnépszerűbb településévé, nem szabad azt hinni, hogy más látnivaló nincs is itt. Mutatjuk, hogy mennyi minden vár még itt rád!heviz01.jpg

Hévíz – neked is egyet jelent azzal a gyógytóval, amely vitathatatlanul az egyik legkülönlegesebb hazai természeti kincsünk? De még ha csak hazai lenne! A Zala megyei város ékessége Európa legnagyobb gyógyhatású melegvizes tava is, amely tápláló forrásainak vízhozama napi 35 millió liter. Apropó! Tudtad-e, hogy a Hévíz szimbólumává vált gyógyvízi tünemények, a vörös tündérrózsák hazája valójában a trópusi Kelet-India?

A simogatóan meleg vizű termáltóban amúgy tényleg minden perc aranyat ér. Gyógyítóan hathat többek között a reumás, ízületi és más mozgásszervi gondokra, és valóban minden kúrához jó alapot nyújt. A Hévízi-tóban azonban nemcsak a kezelések miatt, hanem megelőzésként vagy csupán a pihenésélményért is érdemes megmártózni.

Hévíz azonban nem csak a fürdésről szól! Ez az a hely, ahol ezernyi csoda, sok-sok pihenés és felejthetetlen élmények várnak rád. Mutatunk is néhányat közülük, íme!

Sétálj, gyalogolj, kocogj!

Sok csodát rejt a tavat körülvevő véderdő is, amely fáinak árnyat adó lombjai alatt egy olyan káprázatos világba léphetsz, amilyenről csak álmodni lehet. Ez a terep a laza séták mellett tempósabb gyaloglásra, nordic walkingra vagy akár futásra is alkalmas. Ám érdemes időt szánnod a városi kirándulásokra is: látogass el a Balaton környékének egyik épen maradt Árpád-kori templomához, az Egregyihez, a Római kori Romkerthez, vagy egyszerűen csak vedd a kosarad, és nézd meg, mit kínálnak a termelői piacon!

Pattanj biciklire!

Szerencsére Hévíz az a hely, ahol a várost és annak környékét is felfedezheted két keréken. A kirándulásokat kiépített bicikliutakon és kijelölt túraútvonalakon ejtheted meg. Ja, és ne aggódj, ha nincs biciklid! Hévízen sok helyen kölcsönözhetsz jó kis járgányokat.

Kortyolgass finom borokat!

Ha már Hévízen vagy, ne feledkezz meg Egregyről, ahol a római időkig visszanyúló hagyománya van a borászatnak! Tudtad-e például, hogy az egregyi szőlőhegyet minőségi bortermelő hellyé, az itt termő borokat pedig balatoni tájjellegű borokká nyilvánították? Koccints hát a környék legelterjedtebb fajtáival, ízleld meg például az olasz rizlinget vagy a szürkebarátot!13poszt-03.jpg

Kóstolj bele a zalai ízekbe!

Ettél már krumpliprószát, dödöllét, plutykát vagy gombucát? Ha nem, akkor Hévízen mindenképp! A hamisítatlan zalai ízeket Zalában lehet igazán megismerni. 

További hasznos tudnivalókról itt olvashatsz.

Ahol kipihenheted a kirándulás fáradalmait

  • Kitűnő választás a feltöltődésre a tófürdőtől mindössze 200 méterre található a Palace Hotel, amely elegáns környezetben, fenséges wellness szolgáltatásokkal és saját gyógyászati részleggel kényezteti a vendégeit. Itt aztán tényleg minden van, amire egy felfrissülésre áhítozó vágyik: élményfürdő, pezsgőfürdő, uszoda, szauna, masszázsok és különféle „beauty” kezelések. Ráadásul a szálloda saját, szakorvosok által felügyelt gyógyászati részlegén számos gyógykezelésre – többek között gyógymasszázsra, ultrahangkezelésre, elektro- és mágnesterápiára, iszappakolásra stb. – is bejelentkezhetsz.13poszt-01.jpg
  • Az egész család számára igazi pihentető kikapcsolódást nyújt a Naturmed Carbona Hotel is, ahol garantált a testi és lelki feltöltődés. Nem is lehet ezen csodálkozni, hiszen itt egy több mint 1000 négyzetméteres fürdőkomplexum, komplex gyógyászati-és wellness központ, valamint prevenciós-és gyógyító szolgáltatás csomagok várnak rád. Lássuk csak: pezsgőfürdők, szaunasziget finn- és aromaszaunával, merülő- és wellness medencével, gőzfürdővel, tepidáriummal, wellness programok, kezelések, különféle kényeztető masszázsok, pakolások, illóolajos és fényterápiás kényeztető fürdők, méregtelenítő és böjti kúrák. És még mennyi minden!13poszt-02.jpg

 

Így utazhatsz oda

Ha azt tervezed, hogy Hévízre utazol, megteheted autóval vagy busszal is. Ha inkább vonatoznál, válts jegyet Keszthelyig, ahonnan közvetlen, menetrend szerinti buszjáratokkal, kb. negyed óra alatt Hévízre érsz.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vadaszlesen.blog.hu/api/trackback/id/tr6013774436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása