Szeretsz enni? És talán akkor esik a legjobban az ebéd, ha nem te készíted? Tudod, mit?! Legyen most csak annyi dolgod, hogy kinyitod az étlapot és ráböksz a kedvencedre! Étteremtippeket meg adunk mi.
Egy hajó legénysége vár Hajdúszoboszón
Főzött már neked valaha hajószakács? És szolgált-e már fel neked ételt egy igazi hajós legénység? Nos, ha a bakancslistádról már csak éppen ezek mellől hiányzik a pipa, akkor ne habozz! Vágyaidért ugyanis csak Hajdúszoboszlóig kell menned. A Nelson Pub és Étterem a város szívében engedte le a horgonyt, hogy díszvendégeként téged is fogadhasson. Ez vár rád: nemzetközi és magyaros ízvilág, széles italválaszték, de Nelson tengernagy lakosztálya otthont ad egy olyan cukrászdának is, ahol több mint hatvan féle desszertet, köztük ínycsiklandó süteményeket, csokoládékat és fagylalt különlegességeket kóstolhatsz.
Mennyei csülkös falatok Esztergomban
Ha nem tudsz ellenállni a csülkös ételeknek, akkor nincs más választásod, mint az esztergomi Csülök Csárdában falatozni. A bazilika és a királyi vár történelmi környezetében található étteremben többek között tradicionális és saját receptek alapján készülő magyaros fogásokat, zamatos hazai pálinkákat, híres magyar borokat kóstolhatsz. És nem fogod elhinni, de a vendéglő pincéje már 1683-ban, Esztergom török uralom alóli felszabadulásakor már létezett!
Hazai ételspecialitások a hévízi borozóban
Hévíz napsütötte szőlőhegyén áll egy borozó, ami ennél bizony sokkal több. Az Öreg Harang Borozóban a hévízi szőlősgazdák boraival töltik meg a poharad, a tányérodra pedig olyan különleges, kizárólag magyar specialitásokból készülő fogások kerülhetnek, mint a kecske, a szürkemarha, a vízibivaly, a szamár vagy éppen a gyöngytyúk. És ha mindez még nem elég: az egyedi ételkülönlegességek alapanyagai a környékbeli tenyésztőktől és termelőktől valók. Egyél, igyál hát, élvezd a csendet és merülj el a csodálatos kilátásban!
Halat, vadat Siófokon!
Nem tudsz leállni, ha vadételekről van szó? Akkor ki ne hagyd a siófoki Diana Éttermet! A vendéglő különlegességei kétségtelenül a vadhúsból készített ételek, de találsz majd az étlapon halakból, szárnyasokból, sertés-, marha- és borjúhúsból készült fogásokat, sőt, vegetáriánus falatokat is. Ráadásul a gyermekek külön menüből is választhatnak, mi több, a helyhez játszótér és egy játszószoba is tartozik. Ugye, most már nem kérdés, hol eszik a család? :)
Ebédelj ott, ahol Mária Terézia is vendég volt!
Házias ízek és jól megrakott tányérok várnak rád a különleges hangulatú, soproni Fehér Rózsa Fogadó éttermében. Tudtad-e, hogy ez az ország egyik legrégebbi fogadója? Bizony ám: 1725-ben avatták fel. Ráadásul ez a fogadó nem amolyan hétköznapi fogadó: soproni tartózkodása idején itt látták vendégül Mária Teréziát, és egykor ez volt a társadalom elitjének – grófok, hercegek – a szálláshelye is.