Tekerj az őszbe Budapest környékének káprázatos útvonalain!

2019. szeptember 10. 12:48 - Szállásvadász

El tudsz annál szebbet képzelni, minthogy testközelből látod, hogyan készül a természet a téli pihenésre? Szerencsére az időjárás is kedvez egy könnyebb vagy akár nehezebb bringatúrának, úgyhogy nincs is más dolgod, mint előkapni a biciklit! Összeállításunkban olyan Budapest környéki, varázslatos útvonalakat mutatunk, amelyek állomásait könnyen elérheted akár vonattal is.nyito_1.jpg

Göd-Vác

Az erdők szerelmeseinek különleges útvonal lehet a Gödről Vácra tartó, ami kijelölt kerékpárúton indul a gödi Attila utcánál. Az erdős terep után Sződligetnél a Sződ-Rákos-patak hídján átkelve folytatódik az út, ahonnan már egy szempillantás alatt Vácra érhetsz. A Naszály lábánál fekvő, Pest megyei városban érdemes elidőznöd, hiszen ezernyi a látnivaló.

 

Szob-Verőce

A túra Szob Duna-partján indul, majd a parti bicikliúton végigtekerve, szinte közvetlenül a Duna mellett kerekezhetsz el Zebegényig, ahonnan csodálatos tájakon át vezet az út Nagymarosig. E környéken minden apropó nélkül is érdemes leszállva elidőznöd egy kicsit, annyira különleges. A nagymarosi bringaúton eljuthatsz a kompig, amelyen átkelve Visegrádig mehetsz, ám ha maradsz ezen az oldalon, további csodákban lehet részed. Innen ugyanis Kismarosig bringázhatsz, ahonnan a meseszép Verőce már csak egy karnyújtásnyira van.

 

Velencei-tó és környéke

Örök kedvenc marad a Velencei-tó körüli bringatúra, aminek akár családostul is nekivághatsz. A teljes táv 33 kilométer, amelyet nagyon kényelmesen akár 4-5 óra alatt is végig lehet tekerni. Az túrát tulajdonképpen bárhol elkezdheted, de talán a legkézenfekvőbb, ha Velencén pattansz nyeregbe, és onnan az óramutató járásával ellentétes irányban kerekezel. Ha nem éred be a tó látványával, akkor érdemes egy kis kitérőt tenned, mert a környék bizony tele van érdekes helyekkel: ott van például a Szúnyog-sziget, a Pákozdi Arborétum vagy épp a katonai emlékpark.

 

Szentendre-Visegrád

Ha nehezebb terepen tekernél, akkor érdemes megfontolnod a Szentendre-Visegrád közötti távot. A túra a Sztaravodai úton indul a Skanzen felé, ami elvisz Pilisszentlászlón át egészen Visegrádig. A táv ugyan összesen 43 kilométer, a szintemelkedés viszont nem kevés, hiszen több mint 680 méter. A fáradságot azonban feledtetheti veled az a csodaszép környezet, amit a Pilis és a Visegrádi-hegység nyújthat neked.

 

Budapest-Esztergom

Ha úgy érzed, hogy felkészültél akár egy egynapos bringatúrára is, akkor mutatunk neked egy 75 kilométeres útvonalat. Noha az út hosszan vezet, a terep könnyű, ráadásul végig aszfaltozott úton tekerhetsz. A túra Budapestről indul és Szentendrén, Leányfalun, Tahin, Dunabogdányon, Visegrádon, Lepencén, Dömösön és Pilismaróton át vezet Esztergomba. Utadon a Duna, csodálatos tájak és hegyek – köztük a Börzsöny, a Pilis és a Visegrádi-hegység – kísér, no és ezernyi olyan káprázatos helyen találhatod magad, ahol mindenképpen érdemes egy kicsit elidőznöd.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vadaszlesen.blog.hu/api/trackback/id/tr7515058200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása