Húzz bele az egészségbe: immunerősítés a legkényeztetőbb módszerekkel!

2019. január 18. 12:19 - Szállásvadász

Talán te is teljesen leeresztesz az év elvileg leglendületesebb hónapjában? Gyakran érzed magad fáradtnak, olykor-olykor lehangoltnak, ezzel esélyt adva a vírusoknak? Nem kell ennek így lennie! 4 természetes – és igencsak kellemes – immunerősítő tippünkkel elejét veheted a januári borúnak.shutterstock_1012700272_2.jpg

Irány a szauna!

Már csak a kinti hideg elől is érdemes bebújni a jó meleg szaunába, de ne feledd, itt nem csak a tagjaidat forrósíthatod fel! A szaunázásnak ugyanis ezernyi jótékony hatása van. Egyrészt erősíti szervezetünk ellenálló képességét és ügyesen edzi, regenerálja az ereket. Másrészt fokozza az anyagcserét, sőt, az intenzív izzadással segít a méreg- és salakanyagok eltávolításában is. No, és persze akkor is iktass be hetente legalább egy szaunázást, ha a bőröd egészsége is fontos számodra: tisztítja ugyanis azt, valamint segít a sejtképződésben is. Ha pedig még egy hideg zuhanyt is veszel utána, javul a bőröd vérellátottsága és rugalmassága.

Merülj el a gőzben!

Ha immunerősítésre szintén egy jó meleg helyet választanál, akkor érdemes kipróbálnod a gőzfürdőt. Sokan keverik a szaunával, pedig egészen más: a gőzkabinban „csupán” 35-40 fok uralkodik, a levegő vízgőztartalma pedig igen magas, 80-100 százalékos. A gőzfürdőzés – természetesen a szabályok betartása mellett – oldja a stresszt, ellazít, mi több, a téli légúti betegségekre is gyógyír lehet. Ezek mellett segít a reumás panaszok és az ízületi fájdalmak enyhítésében, de képzeld, még alvászavarokkal küzdők számára is ajánlják. És azt se feledd, hogy a szaunához hasonlóan a gőzfürdőzés is alaposan karbantartja a bőrt: serkenti ugyanis annak vérkeringését, tisztítja azt és a pórusokat is kitágítja.steam-room.jpg

Csobbanj!

Miután igazi termálvíz nagyhatalom vagyunk, bármerre is indulsz az országban, nem lesz gond megtalálni a számodra legmegfelelőbb fürdőt. Mert igen, a termálvíz is igen hatékony immunerősítő azáltal, hogy a vízben oldott magas ásványianyag-tartalom a bőrön keresztül kitűnően felszívódik, így segítve a szervezetünk védelmi rendszerének erősítését. A melegnek hála a feszes izmokkal együtt ellazulhatsz te is, és meglátod, azáltal, hogy javul a vérkeringésed is, sokkal fittebbnek fogod magad érezni.

Lazulj el egy masszőr kezei között!

És itt ugyan a végére marad, mégis legalább ennyire remek immunerősítő a masszázs is, elég csak arra gondolni, hogy az egyik legősibb és egyben az egyik legkellemesebb módszer a betegségek megelőzésére és gyógyítására. Lássuk csak, mire is jó! Felpezsdíti a vérkeringést, felfrissíti a bőrt és az izmokat, ugyanakkor ellazít és oldja a stresszt is. Segíti az anyagcserét és támogatja a test energiaáramlását, visszaállítja az egészséges egyensúlyt, valamint gyógyír lehet a gerinc-, hát-, nyak-, vállfájdalmak, reumatikus és ízületi panaszokra.

+1 tipp:

Ha szeretnél egyszerre több kényeztető és immunerősítő módszert kipróbálni, akkor nincs más dolgod, mint kiválasztani hozzá a számodra legjobb helyeket.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vadaszlesen.blog.hu/api/trackback/id/tr3614570404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása