Tökölés, sajtevés, borivás – izgalmas lesz ez az október is!

2019. október 03. 13:00 - Szállásvadász

Ennél tökéletesebb októbert el sem tudsz képzelni! Annyi program vár rád ugyanis országszerte, mint égen a csillag. Csak tudd kiválasztani a kedvenced! Mi azért most is segítünk, összegyűjtöttünk neked jó pár ízletes, izgalmas és színes eseményt, íme!rendered.jpg

2. Nemzetek Sajtfesztiválja, Budapest

Ha a Hold nem is lesz sajtból, minden más igen – a világ 25 országának közel félezer sajtkülönlegességét kóstolhatod meg ugyanis Magyarország legnagyobb sajtünnepén, október 19-én, a Folyondár utcai Vasas Sportcentrumban. A sajtimádók a legfinomabb külföldi és hazai sajtok közül kóstolhatják meg a kedvenceiket, amelyeket Magyarország kiemelkedő borrégióinak különlegességeivel öblíthetnek le. A fesztiválon minden korosztály megtalálja a számára legizgalmasabb programokat, mi több, a legkisebbeknek is tartogat bőven meglepetéseket.

A fesztivál részleteit ITT találod.sajtfesztiva_slider-1500x844.jpg

 

Daruünnep, Hortobágy

Hallottad, hogy az ősz beköszöntével megérkeztek a darvak a Hortobágyra? A több tízezer daru napi, alkonyathoz kötődő vonulásának megfigyelésére a Hortobágyi Nemzeti Park éppen ezért szeptember végétől november elejéig különböző hétvégi túrákat szervez. Fontos azonban tudnod, hogy a vezetett túrákon való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges, sőt, bizonyos túrákhoz autó is kell.

Bővebb információért kattints IDE!daruvonulas.jpg

 

Villányi Vörösbor Fesztivál

Légy te az egyik a több tízezer látogató közül, aki hol máshol, mint Villányban hörpintheti fel a kedvenc vörösborát! Az október 4-i hétvégén, a Villányi Vörösbor Fesztiválon immár közel 35 borászat és sok-sok neves pincészet települ ki. A háromnapos ünnep programjait a Rendezvénytéren, a Diófás téren, a Teleki szakképző tanpincéjében, a Fő téren és a Pincesoron keresd, a boros programokat ugyanis a legkedveltebb könnyűzenei együttesek mellett a világ- és népzene ismert képviselőinek, valamint a helyi és a környékbeli hagyományos csoportok, utcaszínházak előadásai és megannyi gyerekprogram színesíti.

A programokról tudj meg többet ITT!villanyiborfeszt.jpg

 

Nagybereki Töpörtyű Fesztivál, Balatonfenyves

Ugyan a disznóvágási szezonra még egy kicsit várni kell, de disznóságokból már nem lesz hiány Balatonfenyves-Imremajorban. Az október 19-i Nagybereki Töpörtyű Fesztiválon annyi roppanós malacfalatot kóstolhatsz, amennyit csak bírsz. A rendezvény főszereplője természetesen a tepertő, de a legnagyobb attrakció a töpörtyűsütő verseny lesz, amellyel megelevenedik a disznóvágások hangulata, ahol a család, a komaság, a barátok és a szomszédok együtt sürögnek-forognak.

A fesztivál részletes programját ITT találod.toportyu-fesztival.jpg

 

Töklámpás Fesztivál, Budapest

Ne légy töketlen, ha már október 26-án a Hősök terén jársz! – erre kérnek a Töklámpás Fesztivál szervezői. Idén is elviheted az otthon készített töklámpásaid, a helyszínen pedig megnézheted, hogy milyen vicces vagy éppen ijesztő tökfejeket faragott a többi résztvevő. A töködön kívül azonban még valami legyen nálad: 1-3 konzerv vagy bármilyen tartós élelmiszer, amelyet a Gyermekétkeztetési Alapítvány juttat majd el a rászoruló gyermekeknek.

ITT mutatjuk a részleteket.toklampasfeszt.jpg

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vadaszlesen.blog.hu/api/trackback/id/tr7915185238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása