Balatoni körkép – íme, 5 népszerű hely, amit idén is érdemes megcéloznod!

2019. április 04. 14:10 - Szállásvadász

A simogatóan meleg napsugaraknak hála újra érezheted a Balaton nyári illatát, mi több, már éppen itt az ideje annak is, hogy tervezgesd a magyar tengeri kalandjaid útvonalát. Nekünk pedig az a dolgunk, hogy segítsünk egy kis kedvcsinálóval. Íme!badacsony-balaton-nyito.jpg

Siófok

A somogyi város nemcsak egy település, hanem a magyar tenger legnagyobb városa, sőt, Magyarország egyik legnépszerűbb kikötő- és üdülővárosa. És ha már a legeknél tartunk, fontos megemlíteni a Petőfi sétány mentén húzódó, több mint 8 hektárnyi területű Nagystrandot is, ami a Balaton, sőt, hazánk egyik legnagyobb és leglátogatottabb strandja.

Népszerű szálláshelyekért kattints IDE!

siofok_nagystrand_1.jpg

Látnivalók, programok Siófokon

  • Erre még ugyan várnod kell június 8-ig, de nem tilos már most álmodoznod a Plázsról. Képzeld csak el, már csak néhány hét és beszaladhatsz innen a hűsítő Balatonba vagy épp koktéllal a kezedben napozhatsz a hófehér homokos partján!
  • Mókáznál, mozognál és élményre vágysz? Akkor irány az Aranypart kellős közepén található, több mint 600 négyzetméteres Bebó Aquapark, Magyarország egyik legnagyobb wibit víziparkja!
  • Siófokot, sőt, szinte az egész Balatont végigpásztázhatod idén is a város legmagasabb szerkezetéről, az 50 méter magas óriáskerékről. A körülbelül 10 perces utazás alatt láthatod többek között a tihanyi apátságot, a Balaton-felvidéket és a völgyhidat is.

 

Balatonfüred

Ha jártál már Balatonfüreden, akkor azért, ha nem, akkor pedig azért érdemes elmenned. A Balaton északi partjának fővárosa egyben a magyar tenger legrégebbi üdülővárosa is, ami tele van élményekkel, illatokkal és megannyi érdekességgel.

Szállást keresel a városban? Van miből válogatnod – kattints IDE!

balaton-program-nyito_1.jpg

Látnivalók, programok Balatonfüreden

  • Ha nincs különösebb programod, akkor csak sétálj végig a Tagore sétányon! Innen a legcsodálatosabb a Balaton.
  • Egy kis vizes pezsgésre vágysz? Akkor irány az Annagora Aquapark, ahol egy nap is kevés!
  • Ha Balatonfüreden jársz és kiszaladnál egy jó kis túrára a közelben, akkor ne hagyd ki a fokozottan védett és régészeti védelem alatt is álló Lóczy-barlangot!

 

Badacsony

Ha imádod a természet domborulatait és vágysz a Balaton közelségére is, akkor kitűnő úti cél lehet a Badacsony. Ezernyi csoda, friss levegő és testet-lelket melengető hely vár ott rád.

Fantasztikus badacsonyi szállásokat ITT találsz!

balaton_hungary_landscape.jpg

Látnivalók, programok a Badacsonyban

  • Ha egyszer megpillantod, sosem feleded a Szent György-hegyi bazaltorgonákat, amelyek helyenként 30-40 méteres magasságba emelkednek. 
  •  Ha Badacsony, akkor egyszerűen vétek volna kihagyni a jobbnál jobb gasztro- és bortúrákat.
  • Naná, hogy itt sem kell lemondanod a csobbanásról! Sokan dicsérik például a badacsonytomaji városi strandot.

 

Tihany

Elég csak kimondani e település nevét, és máris valami különleges melegség járja át az ember szívét. És nemcsak a csodálatos és illatos levendulatenger, hanem úgy általában Tihany miatt.

El ne felejts szállást foglalni – tucatnyi helyet mutatunk, kattints IDE!

tihany2.jpg

Látnivalók, programok Tihanyban

  • Jártál már valaha a barátlakásokban? Ezek a 10-11. századi remetelakok Közép-Európa egyetlen épen maradt remetetelepének darabjai.
  • A település szimbólumává vált tihanyi apátság gyönyörű épületét nem lehet elégszer látni.
  • Hihetetlen élmény a Tihanyi-félsziget közepén található, 216 méter magas Apáti-hegyen épült Őrtorony kilátóból körbenézni – innen az egész Balatont belátni.

 

Keszthely

A Balatonon Keszthely az egyik legcsodálatosabb dolog: a magyar tenger nyugati csücskében fekvő város pezseg, aminek történelme nem mellesleg igencsak különleges. Kár lenne lehagyni a nyári úti céljaid listájáról!

Szállást keresel? Máris mutatjuk, csak keresgélj ITT!

keszhely.jpg

Látnivalók, programok Keszthelyen

  • A Festetics kastély akkor is életre szóló élmény marad, ha nem vagy nagy múzeumlátogató. Ha még nem voltál, mindenképpen látogass el oda!
  • Ha szereted az állatokat, sőt, a manapság már ritkaságszámba menő fajokat, akkor irány a Festetics Imre Állatpark!
  • Keszthelyen is van strand, nem is akármilyen! A fürdőruhát és a gumicsónakod ne hagyd hát otthon!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vadaszlesen.blog.hu/api/trackback/id/tr8114738985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása