Hagyd a főzést, egyél itt egy jót!

2018. március 01. 15:44 - Szállásvadász

Szeretsz enni? És talán akkor esik a legjobban az ebéd, ha nem te készíted? Tudod, mit?! Legyen most csak annyi dolgod, hogy kinyitod az étlapot és ráböksz a kedvencedre! Étteremtippeket meg adunk mi. 11poszt-01.jpg

Egy hajó legénysége vár Hajdúszoboszón

Főzött már neked valaha hajószakács? És szolgált-e már fel neked ételt egy igazi hajós legénység? Nos, ha a bakancslistádról már csak éppen ezek mellől hiányzik a pipa, akkor ne habozz! Vágyaidért ugyanis csak Hajdúszoboszlóig kell menned. A Nelson Pub és Étterem a város szívében engedte le a horgonyt, hogy díszvendégeként téged is fogadhasson. Ez vár rád: nemzetközi és magyaros ízvilág, széles italválaszték, de Nelson tengernagy lakosztálya otthont ad egy olyan cukrászdának is, ahol több mint hatvan féle desszertet, köztük ínycsiklandó süteményeket, csokoládékat és fagylalt különlegességeket kóstolhatsz.11poszt-02.jpg

Mennyei csülkös falatok Esztergomban

Ha nem tudsz ellenállni a csülkös ételeknek, akkor nincs más választásod, mint az esztergomi Csülök Csárdában falatozni. A bazilika és a királyi vár történelmi környezetében található étteremben többek között tradicionális és saját receptek alapján készülő magyaros fogásokat, zamatos hazai pálinkákat, híres magyar borokat kóstolhatsz. És nem fogod elhinni, de a vendéglő pincéje már 1683-ban, Esztergom török uralom alóli felszabadulásakor már létezett!11poszt-03.jpg

Hazai ételspecialitások a hévízi borozóban

Hévíz napsütötte szőlőhegyén áll egy borozó, ami ennél bizony sokkal több. Az Öreg Harang Borozóban a hévízi szőlősgazdák boraival töltik meg a poharad, a tányérodra pedig olyan különleges, kizárólag magyar specialitásokból készülő fogások kerülhetnek, mint a kecske, a szürkemarha, a vízibivaly, a szamár vagy éppen a gyöngytyúk. És ha mindez még nem elég: az egyedi ételkülönlegességek alapanyagai a környékbeli tenyésztőktől és termelőktől valók. Egyél, igyál hát, élvezd a csendet és merülj el a csodálatos kilátásban!11poszt-04.jpg

Halat, vadat Siófokon!

Nem tudsz leállni, ha vadételekről van szó? Akkor ki ne hagyd a siófoki Diana Éttermet! A vendéglő különlegességei kétségtelenül a vadhúsból készített ételek, de találsz majd az étlapon halakból, szárnyasokból, sertés-, marha- és borjúhúsból készült fogásokat, sőt, vegetáriánus falatokat is. Ráadásul a gyermekek külön menüből is választhatnak, mi több, a helyhez játszótér és egy játszószoba is tartozik. Ugye, most már nem kérdés, hol eszik a család? :)11poszt-05.jpg

Ebédelj ott, ahol Mária Terézia is vendég volt!

Házias ízek és jól megrakott tányérok várnak rád a különleges hangulatú, soproni Fehér Rózsa Fogadó éttermében. Tudtad-e, hogy ez az ország egyik legrégebbi fogadója? Bizony ám: 1725-ben avatták fel. Ráadásul ez a fogadó nem amolyan hétköznapi fogadó: soproni tartózkodása idején itt látták vendégül Mária Teréziát, és egykor ez volt a társadalom elitjének – grófok, hercegek – a szálláshelye is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vadaszlesen.blog.hu/api/trackback/id/tr1113708128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.